Éttermek

A balatoni nyárról sokaknak még mindig a hotel ’menzája’, a parti halsütöde sörpadjai, vagy épp a mozgó árustól vett csöves kukoricát majszoló gyerek jut eszébe, ha kajáról esik szó. Tény és való, hogy jól esik a csobbanás után „belángosozni”, ugyanakkor viszont, ha kiadósabb és ínycsiklandozóbb fogásokra vágytok érdemes körülnézni a városban is. Remélem, kedvet kaptok egy kis falatozáshoz.

Sándor étterem:

Ez a családi kisvendéglőnek indult étterem közel 30 éves múltra tekint vissza. Helyi – szezonális alapanyagokból az igazi magyar konyha házias ízeit teszik tányérra. Évszakonként megújuló étlapjukról nem hiányozhatnak a hagyományos magyar fogásokon túl, a tájjelegű-, és vadételek sem. Gondoltak a különleges étkezési igényűekre is, hiszen nemcsak vegetáriánus, hanem laktózmentes és diétás fogások is megtalálhatóak a kínálatban.

Diana Restaurant:

Ez a parttól mintegy 100 méterre található étterem immáron 25 éve családi üzemeltetésű. Híres finom vadételeiről és halkülönlegeségeiről. A fogásokhoz híres magyar borászok kiváló borait kínálják. A kisgyermekes családok számára plusz pont lehet, hogy az étterem játszótérrel és játszószobával is rendelkezik.

Calypso étterem és Vitorlásiskola:

Az Ezüstpart vitorláskikötőjének partján található ez a mediterrán hangulatú étterem. A kellemes családbarát környezetben elfogyasztott reggelit, ebédet vagy vacsorát a nyári időszakban élőzene teszi igazán élvezetessé. Házias leveseik, olasz tésztaételeik és házi pizzáik miatt sokan visszajáró vendégek a Calypsoban. Ha egyszerűbb ételekre, retro ’fílingre’ vágytok retro lángost, és sült hekket kínáló büfépult kínálata bizonyára elnyeri tetszéseteket.

Borharapó:

Siófok egyetlen olyan étterme, amelynek épülete a 18. században épült, tornácos, nyitott folyosós műemlék. Az eredetileg borospinceként üzemelő Borharapó Szigetvári György tervei alapján került 1986-ban felújításra, ekkor kapta műemlék besorolást is. Magyaros és kemencés ételeket, grill-specialitásokat szolgálnak fel.

Roxy Café & Restaurant:

Régi festmények, könyvek és rusztikus kellékek mind hozzájárulnak a Roxy különleges hangulatához. Az állandóan megújuló étlap, még a rendszeresen visszatérők számára is változatosságot kínál. Gondos igényesség jellemzi az egész évben nyitva tartó teraszos éttermet. Frissensültek, olasz tésztakülönlegességek és pizzák tarkítják a bőséges választékot.

Camelot Középkori étterem:

Az Ezüstparton található Camelot korát idéző étteremben igazán visszacsöppenhettek a középkorba! A hely hangulatát nemcsak a korhű ruhákba öltözött pincérek, vagy az udvari bolond teszi teljessé, hanem a fa-, és cseréptálakon felszolgált igen emberes adagok, melyek után garantáltan megnyaljátok a tíz ujjatok – szó szerint, ugyanis evőeszköz nincs! A jó hangulatról a fakupás borok és a dalnok lantosok, furulyások játéka is gondoskodik.