Programok

Talán nincs is olyan nyaralni vágyó, akinek Siófokról – sőt talán az egész Balatonról – ne a sikítós pancsolás, a tartós „bőrpír” egy délutáni szunyókálás után, vagy épp egy kiadós esti sörözés jusson eszébe. Ha viszont másfajta kikapcsolódásra vágytok, Siófok akkor is tartogat számotokra érdekes programokat.

„Be szép az élet, ha vízre szállunk”

Siófokról a menetrend szerinti hajójáratok a Balaton mintegy 22 kikötőjét érintik. Ha különleges élményre vágytok, érdemes a Talizmánon, a Balaton legnagyobb kétárbócos vitorlás hajóján egy panoráma kör során gyönyörködni a tájban, vagy turbózzátok fel az adrenalin szintet egy motorcsónakos száguldással.

Tevére fel!

A gyerkőccel nyaralók számára különleges élménykirándulás az állatokkal való találkozás a Bella Lovasudvar és Állatparkban. Pláne akkor, ha nemcsak nézhetik, simogathatják, etethetik, hanem fel is ülhetnek, mondjuk a hátukra. Míg a kisebbek a pónilovaglásra, a nagyobbak akár a tevegelésre is vállalkozhatnak. Sőt, szakszerű keretek közt még lovaglóórára is lehetőség nyílik.

Két keréken széllel szemben

Sok túrakedvelő a nyaraláskor is magával hozza kétkerekűjét, hiszen jó idő esetén nemcsak Siófok belvárosa, hanem a környéke is bővelkedik látnivalókban és turista útvonalakban. A Balaton hotel mellett városi, vagy vidéki túrához bérelhetők kerékpárok, vagy akár tandem is.

Menjünk múzeumba!

A Víztoronytól rövid sétányira található Hírközlési Múzeumban visszacsöppenhettek a múltba. 20-as, 30-as évekből származó rádiók, magnetofonok, 60-80 éves telefonkészülékek között kaphattok ízelítőt a rádiózás hőskorából. Az Ásványmúzeum – mely szintén a centrumban található – 3000 ásványával Magyarország legnagyobb tematikus gyűjteménye: sőt, élő múzeumként évről-évre gyarapodik. Sajnos helyszűke miatt a gyűjtemény csak csekély része van kihelyezve, de ez mit sem von le gyönyörű és egyedi mivoltából.

A siófoki születésű világhírű operettkomponista, Kálmán Imre szülőháza ad otthont egy állandó kiállításnak, mely a róla elnevezett sétányon áll. Különlegessége, hogy a korabeli berendezések közt sétálva, melyeknek egy részét a művész személyesen is használta, rejtett hangszórókon Kálmán melódiák szólnak. A kiállítások egész évben látogathatók.

Művelődjünk

A szabadtéri színpad a nyár majd minden napjára kínál minőségi és tartalmas színházi előadásokat, musicaleket, komoly-, és könnyűzenei koncerteket, hangversenyeket. A Fő tér ad otthont az évente megrendezett Belvárosi színházi és zenei esteknek. Olyan különleges eseményekre, mint a Múzeumok Éjszakája, vagy a Bor és kenyér ünnepe, mely a régió legnagyobb idegenforgalmi rendezvénye, Siófok is tartalmas kiállításokat és programokat kínál, melyeket érdemes meglátogatni.